Takstige

Takstige inngår som en del av taksikringen, og er viktig for både hus, hytter og bygårder. Den bidrar til å gjøre det trygt å ferdes både på og rundt taket, og godkjent takstige er også et krav i forbindelse med feiing av pipa.

Hvorfor er takstige viktig?

Håndverkere, feiere og andre som ferdes på taket er avhengig av en sikkert og godt montert takstige for å kunne ferdes trygt på taket. En sikker takstige er også viktig for de som beveger seg rundt taket. Ved feiing kan det blant annet stilles flere krav knyttet til takstigen. Disse må tilfredsstilles for at feiingen kan gjennomføres, og det er derfor viktig at dette er på plass.

Valg av takstige

Er du usikker på hvilken takstige du skal velge? Vi leverer flere ulike typer takstiger, sånn at du kan finne en takstige tilpasset ditt tak. Alle er selvfølgelig typegodkjent, og vi hjelper deg gjerne med montering.


Krav til godkjent takstige

En godkjent takstige oppfyller flere viktige krav, blant annet at den er typegodkjent. Det er viktig at alle krav følges, slik at det er trygt å ferdes både på og rundt taket.

For at takstigen skal være godkjent er det flere monteringskrav som må tilfredstilles. Dette gjelder blant annet type konstruksjon takstigen er montert i, at takstigen er typegodkjent og hvordan den er montert. Ulike typer taktekking krever også ulike løsninger for å sikre at takstigen er tilstrekkelig montert. Selv om kravene til godkjenning er de samme, vil det derfor være ulike løsninger for riktig montering på ulike typer tak.

Montering av takstige

Skal du ha montert takstige? Våre blikkenslagere monterer typegodkjente takstiger i tråd med gjeldene krav og retningslinjer, og sørger for nødvendig dokumentasjon på arbeidet. Er du usikker på om taket ditt er trygt, kan du også kontakte oss for en gratis befaring.

Om KB Blikk

KB Blikk er et blikkenslagerverksted som lager og monterer beslag og detaljer til tak, fasader og ventilasjonsanlegg. I tillegg bygger vi opp og og tekker fasader og tak (taktekking). Vi jobber med alle slags metaller som kobber, sink, stål og aluminium.Vi tar oppdrag i Oslo, Lillestrøm, Bærum, Nittedal, Lørenskog, Skedsmo og Strømmen. Hos oss får du alltid gratis befaring!
Ta kontakt for gratis befaring!
Ta kontakt for en uforpliktende gratis befaring. Vi svarer innen kort tid. 
Ved å sende inn dette skjemaet, godtar du KB Blikk sine retningslinjer for personvern