Takhatter

Takhatt, også kalt luftehatt eller ventilasjonshette, er inndekningen av ventilasjonsrør, kjøkkenavtrekk eller kloakkavluftning som er ført over tak. Takhatten har som funksjon å hindre at vann trenger inn og danner fuktskader. Takhatten skal også hindre at kondens som oppstår når varmluft føres opp igjennom rørene danner fuktskader.

Korrekte takhatter bidrar til et tett tak

SINTEF Byggforsk anbefaler alle å benytte en profesjonell taktekker ved innsetting av takhatter, det er mye som skal hensyntas for å sikre at taket ikke får fuktskader. For eksempel kan varm luft fra ventilasjonskanalene gi snøsmelting og isingsproblemer om ikke ventilasjonskanalene isoleres god nok.

"Alle vil bruke en seriøs rørlegger for å holde vannet inne, men altfor mange slurver med takarbeidet for å holde vannet ute. Å bruke ufaglærte er å gjøre seg selv en bjørnetjeneste"

  • Trond Bøhlerengen
    Seniorforsker, SINTEF Byggforsk 


(Informasjonen er hentet fra an.no)
Vi i KB Blikk produserer og monterer takhatter til flere bruksområder på skreddersøm. Vi leverer takhatter i materialene lakkert og plastbelagt stål, aluminium, sink eller kobber med tilhørende pipebeslag.
Alle piper og luftehatter lages på mål og tilpasses hvert prosjekt. Vi har eget verksted og lager som gjør at vi kan levere omgående. Vårt fokus er å finne beste løsning i forhold til utseende, funksjon og holdbarhet.

Send oss gjerne noen bilder eller skisser av området jobben skal utføres via kontaktskjemaet nedenfor, slik at vi kan komme med et forslag på hva som vil passe ditt tak best. Samtidig sender vi deg prisoverslag.

Hos oss får du alltid gratis befaring!

 

Om KB Blikk

KB Blikk er et blikkenslagerverksted som lager og monterer beslag og detaljer til tak, fasader og ventilasjonsanlegg. I tillegg bygger vi opp og og tekker fasader og tak (taktekking). Vi jobber med alle slags metaller som kobber, sink, stål og aluminium.Vi tar oppdrag i Oslo, Lillestrøm, Bærum, Nittedal, Lørenskog, Skedsmo og Strømmen. Hos oss får du alltid gratis befaring!
Ta kontakt for gratis befaring!
Ta kontakt for en uforpliktende gratis befaring. Vi svarer innen kort tid. 
Ved å sende inn dette skjemaet, godtar du KB Blikk sine retningslinjer for personvern